Antwoorden op (minder) moeilijke vragen

MET EEN BOEK BEN JE NOOIT ALLEEN

Kinderen overvallen je op de meest ongelegen momenten met de gekste vragen. Met onze boeken kan je hen voor zijn en antwoorden bieden op hun vragen nog voor ze ze hebben gesteld.

Soms hebben ze ernstige vragen. Zo is het logisch dat kinderen in deze tijd erg nieuwsgierig zijn naar wat het nu eigenlijk precies is wat ons allemaal zo ziek kan maken en waarom we oma en opa niet kunnen bezoeken. Het geheime leven van virussen legt alles haarfijn uit. In het boek Dood zijn, is dat voor altijd? wordt een onvermijdelijk thema aangesneden en komt elke mogelijke kindervraag over de dood aan bod.

Maar het hoeft gelukkig niet altijd even ernstig. Komt oude kaas van oude koeien? is een van de vele absurde vragen die alleen uit een peuterbrein kunnen komen en waar het antwoord niet altijd even eenvoudig op is. Het heerlijke prentenboek van Katrijn De Wit helpt je uit de nood. En Kamiel De Bruyne zet je in Er was misschien eens twintig keer op het verkeerde been met verhalen die echt gebeurd zouden kunnen zijn, maar dat niet altijd zijn. Aan jou om te raden!

Alexander Humboldt stelde zich 150 jaar geleden ook heel veel vragen over de natuur, en hij vond heel veel antwoorden. Barbara Rottiers stelt deze onterecht vergeten held voor in een speels prentenverhaal.

Boeken in de categorie Antwoorden op (minder) moeilijke vragen

Er was misschien eens - Kamiel De Bruyne

Er was misschien eens

Kamiel De Bruyne

Het geheime leven van virussen - Ellas Educan Colective

Het geheime leven van virussen

Ellas Educan Colective