De wereld begrijpen

MET EEN BOEK BEN JE NOOIT ALLEEN

Lezers staan met hun twee voeten volop in de wereld. Boeken helpen om in de snelle en vluchtige omgeving van de moderne media en internet de nuance te vinden.

In het geval van De nieuwe stilte of Een kleine meditatiegids is dat overduidelijk. De auteurs nodigen uit om letterlijk even stil te staan, zelfs om te gaan zitten en zwijgen, zodat je nadien klaar bent om je weg te vinden in het lawaai van de dagelijkse wereld.

Langere reportages door topjournalisten, zoals in Amerikanen en Niemandsland, zorgen voor inzicht in politieke en maatschappelijke tendensen in het buitenland, en ook de binnenlandse actualiteit wordt helderder belicht wanneer een auteur er zijn tijd voor neemt, zoals in Drugs. Het maatschappelijk debat wordt begrijpelijker na het lezen van een boek als Waarom ik niet meer met witte mensen praat over racisme, maar als je de actualiteit liever even achter je laat kan je je altijd verliezen in de Beestenboel bis van Dirk Draulans.

Boeken kunnen je niet alleen veel bijleren over het verleden en het heden, maar wapenen je ook tegen de toekomst, zoals Mens versus machine aantoont, dat je onderdompelt in de mogelijkheden van artificiële intelligentie. Alles past in een boek

Boeken in de categorie De wereld begrijpen

De nieuwe stilte - Lander Deweer, Jan Swerts

De nieuwe stilte

Lander Deweer, Jan Swerts

Amerikanen - Steven De Foer

Amerikanen

Steven De Foer

Drugs - Teun Voeten

Drugs

Teun Voeten

Mens versus machine - Geertrui Mieke De Ketelaere

Mens versus machine

Geertrui Mieke De Ketelaere

Overheid + Markt - Ivan Van de Cloot

Overheid + Markt

Ivan Van de Cloot