Op reis achter (of net voor) je voordeur

MET EEN BOEK BEN JE NOOIT ALLEEN

Verre reizen zijn even geen goed idee, maar dicht bij huis is er ook veel te ontdekken. Arnout Hauben toonde ons hoe je van de nood een deugd kan maken. Tijdens de eerste lockdown trok hij zijn stapschoenen aan en wandelde Dwars door België, van Brugge tot Aarlen langs de langste GR wandelroute van het land. Heel veel mensen hebben met hem de wandelmicrobe te pakken gekregen en profiteerden van de vele mooie wegen en paden die ons land rijk is.

Helaas worden de dagen korter en het weer guurder, maar gelukkig zijn er boeken die ons op de vleugels van hun pagina’s meevoeren naar andere streken. Van de wandelgids van Arnout kan je ook thuis genieten, maar als je het graag wat verder zoekt kan je terecht bij Wouter Deboot, die voor Iedereen Beroemd een magistrale fietsreis maakte dwars door Oceanië en ons in het gelijknamige boek mee achterop neemt.

Als je een meer culturele uitstap verkiest, sluit je dan aan bij de groep van gids Kurt Van Eeghem, die zijn hart verloor aan de kunst, de mensen en de natuur van Litouwen en daar een meeslepend boek over schreef. Het zijn maar enkele van de bestemmingen die je in je eigen boekenkast kan vinden.

Boeken in de categorie Op reis achter (of net voor) je voordeur

Dwars door belgie - Arnout Hauben

Dwars door België

Arnout Hauben

Dwars door Oceanië - Wouter Deboot

Dwars door Oceanië

Wouter Deboot

Litouwen - Kurt Van Eeghem

Litouwen

Kurt Van Eeghem