Met een boek ben je nooit alleen

Pelckmans start campagne Met een boek ben je nooit alleen om mentaal welzijn te versterken.

Wist je dat gedurende 6 minuten een boek lezen er al voor zorgt dat je stressniveau tot 68 % afneemt? Dat zeggen wij niet zomaar, dat zegt de University of Sussex. Lezen zorgt ervoor dat je bloeddruk daalt, je hartslag verlaagt, je lichaam en geest tot rust komen. Omdat boeken lezen goed is voor het (mentaal) welzijn, vinden we het als uitgeverij belangrijk om, nu meer dan ooit, mensen te motiveren om boeken te lezen, te kopen of nog beter … om ze cadeau te geven. Daarom lanceren we een campagne met als titel ‘Met een boek ben je nooit alleen’: een warme oproep aan iedereen om een boek cadeau te doen aan geliefden, vrienden, kinderen, ouders, collega’s … kortom aan iedereen die het kan gebruiken. Want wij geloven dat er weinig is dat een boek je niet kan geven. 

Wij zijn ervan overtuigd dat boeken in deze tijden meer dan ooit hun rol kunnen spelen. Om te reizen nu het buitenland moeilijker bereikbaar is, om troost te vinden, om even je gedachten te verzetten. Boeken kunnen dus helpen om deze coronatijd door te komen of draaglijker te maken”, aldus Thom Pelckmans, CEO.

Wij geven je dan ook graag heel gerichte leestips om de komende maanden aangenamer te maken. Zo zijn er boeken om de lockdown door te komen, om te werken aan je fysieke gezondheid, om je kinderen een kwartiertje bezig te houden, om je bedrijf te versterken, om lekkere gerechten op tafel te toveren enzovoort. Ontdek ze allemaal in dit magazine.

Laat ons weten wat jouw favoriete boek is om deze coronatijd door te komen via sociale media met de #meteenboekbenjenooitalleen!

Geef je de komende tijd graag een boek cadeau, dan kan je terecht bij de boekhandels. Of kom langs op onze webshop pelckmansuitgevers.be en krijg 10 % korting tot en met 31 december 2020.

MetEenBoekNooitAlleen

Campagnebeeld door Jacques & Lise

ZIEKENHUIZEN KRIJGEN BOEKENPAKKETTEN ALS 'MEDICIJN' VOOR PATIËNTEN

Naast de campagne die op verschillende kanalen te zien zal zijn, levert Pelckmans in de maand december gratis boekenpakketten aan verschillende grote ziekenhuizen in Vlaanderen, namelijk in AZ Groeninge in Kortrijk, AZ Delta in Roeselare, Heilig Hart in Leuven, AZ Monica, UZA en ZNA Middelheim in Antwerpen, UZ Gent, Jessa Ziekenhuis in Hasselt en Sint-Jan in Brussel. Patiënten die weinig of geen bezoek mogen ontvangen, krijgen op die manier het gezelschap van boeken.